Halka açıldı zarar açıkladı

Halka açıldı zarar açıkladı

20 Kasım'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan ve fiyatı hızla gerileyen Ulusoy Un, ilk dönem bilançosunda zarar açıkladı

A+A-

20 Kasım'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan ve fiyatı hızla gerileyen Ulusoy Un, ilk dönem bilançosunda zarar açıkladı. Ulusoy Un tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıkamaya göre, 1 Temmuz-30 Eylül döneminde şirket 3 milyon 86 bin 941 TL zarar etti. Bu yılın ^'üncü 3 aylık dönemindeki bu zarar ile şirketin ilk 9 aydaki net karı da 6 milyon 268 bin 732 liraya düştü.

Şeker Yatırım liderliğinde halka arz edilen şirketin fiyat tespit raporunda, bu yılın ilk 6 ayında 9.5 milyon lira net kar açıklayan şirketin yıl sonunda 15.2 milyon lira net kar açıklayacağı tahmini yapılmış ve bu tahmin halk arz fiyat tespitinde de kullanılmıştı.

Şeker Yatırım'ın hazırladığı Fiyat Tespit Raporu'ndaki satış geliri tahminlerini tutturan şirket, net finansman gelirlerinin, faaliyet karına oranının artması nedeniyle 3'üncü 3 aylık bilançoda zarara döndüğü görülüyor

3.15 liradan halka arz edilen ve 20 Kasım'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Ulusoy Un hisseleri 24 Kasım'da 2.70 liraya kadar gerilemişti. Son kapanışını (8 Aralık 2014) 2.86'dan yapan Ulusoy Un hisseleri halka arzdan sonraki kısa sürede borsada ortalama kazanç yüzde 4.12 olmasına rağmen yatırımcısına yüzde 9.20 kaybettirmiş durumda.

 

ULUSOY UN ADETA TAHTADAN HALKA ARZ EDİLDİ

ŞEKER YATIRIM TARAFINDAN HAZIRLANAN ULUSOY UN FİYAT TESPİT RAPORU

ULUSOY UN GONG TÖRENİ İLE BORSADA

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.