Halka arz geliriyle Avrupa’da yatırım yapacak

Halka arz geliriyle Avrupa’da yatırım yapacak

Kervan Gıda, halka arz geliriyle ilk olarak Avrupa’da yeni yatırım hedefliyor

A+A-

SPK’ya halka arz başvurusunu tamamlayan Kervan Gıda, talep toplama tarihlerini önümüzdeki günlerde duyuracak.

Dünya'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre, Kervan Gıda Finans Grubu Başkanı Selim Oğul, yüzde 25 sermaye artırımı, yüzde 8 ortak satışı yoluyla gerçekleştirecekleri halka arzla sağlanacak kaynağın büyük bölümünü, yatırımların finansmanında kullanacaklarını söyledi.

Oğul’un verdiği bilgiye göre halka arz sonrası sağlanacak kaynağın büyük bölümüyle yurtiçi ve yurtdışında yeni yatırımlar yapılacak. Oğul, Türkiye’de ilk sıraya yükselmeyi ve dünyada ise en büyük beş üretici arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek “Bu anlamda şirketimizin sağlayacağı kaynağın üç ana başlıkta değerlendirilmesini planlıyoruz. İlk olarak Avrupa’da yeni bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Gümrük avantajlarından yararlanmak, coğrafi riski dağıtmak ve Avrupa modern kanalında Bebeto markasının konumunu güçlendirmek istiyoruz. Bu doğrultuda potansiyel satın alma işlemlerine ilişkin bir yönetim danışmanlığı sözleşmesi imzaladık ve hedef firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor” açıklamasında bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.