Halkbank bedelli kararı ile geriledi

Halkbank bedelli kararı ile geriledi

Borsa İstanbul'da işlem gören Halkbank payları cuma günü açıklanan bedelli sermaye artırım kararının ardından yeni haftaya düşüşle başladı.

A+A-

Borsa İstanbul'da geçen haftayı 13,85 liradan tamamlayan Halkbank payları, cuma günü akşam saatlerinde açıklanan yüzde 80 bedelli sermaye artırımı kararının ardından bugün, yüzde 2,52 düşüşle 13,50 liradan açıldı. Açılışın ardından en düşük 13,35 lirayı gören Halkbank payları, şu dakikalarda 13,40 - 13,50 lira aralığında dengelenmeye çalışıyor.

Analistler, Halkbank'ın kuracağı katılım bankasının sermaye taahhüdü için kullanacağını açıkladığı 1 milyar liralık bedelli sermaye artırımının pay piyasası üzerinde satış baskısı oluşturduğunu belirterek, bu baskının kısa vade ile sınırlı kalmasını beklediklerini ifade ediyor. Orta ve uzun vade için genel görünümün değişmeyeceğini aktaran analistler, Halkbank pay piyasasında orta ve uzun vadeli hareketli ortalamaların 14,50 seviyelerinde kesiştiğine dikkati çekiyor. Analistler, Halkbank pay piyasasında 13 lira seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu, 14 lira seviyesinin ise kısa vadede direnç konumuna geldiğini kaydediyor.

Halkbank tarafından cuma günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu, Bankanın ödenmiş sermayesini 1 milyar lira artırarak 1 milyar 250 milyon liradan 2 milyar 250 milyon liraya çıkarma kararı aldı.

Halkbank açıklamasına göre, sermaye artırımı kapsamında esas sözleşmede değişiklik yapacak olan Halkbank, bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuruda bulunacak.

Açıklamada, sermayenin 1 milyar lira artırılması ile elde edilecek kaynağın Halkbank bağlı ortaklığı olarak kurulması planlanan katılım bankasının sermaye taahhüdünde kullanılacağı belirtildi.

Katılım bankacılığının kuruluşu için çalışmalarını hızlandıran Halkbank, bu alandaki faaliyetlerine 2015’te başlamayı hedefliyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.