Halkbank çıktı Yapı Kredi girdi

Halkbank çıktı Yapı Kredi girdi

Burgan Yatırım, en çok önerdiği hisseler listesinden Halkbank'ı çıkarıp Yapı Kredi'yi ekledi

A+A-

Burgan Yatırım, en çok önerdiği hisseler listesini güncelledi. Burgan Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

En çok beğendiğimiz hisseler listemiz son güncelleme tarihimiz olan 10 Mart'tan beri %1.9 değer kaybederken, 12 aylık periyotta BIST 100'e göre %5 rölatif getiri sağlamıştır.

Bugünkü güncellemeyle listemize CLEBI, DOAS ve YKBNK'yı eklerken, THYAO ve HALKB'yi listemizden çıkarıyoruz.
Beğenmediğimiz hisseler listemizden ASELS'i çıkarırken TCELL'i listeye dahil ediyoruz.

Havacılık sektörü hisselerinden CLEBI hem petrol fiyatlarının getiri baskısından hem de coğrafik çeşitliliğinden etkilenmemektedir.

2016 yılında Hindistan'daki faaliyetlerinin dikkat çekici bir performans sergilemesini öngörmekteyiz. Şirket son olarak Muscat Havaalanının yer hizmetleri ihalesi için teklif vermiş bulunmakta ve ihalenin Nisan ayı sonu itibariyle sonuçlanması beklenmektedir.

Birkaç hafta içinde 50 milyon TL temettü ödemesi açıklamasını beklediğimiz hissenin temettü verimliliği %6'ya tekabül etmektedir.

Kapsamımıza aldığımız otomotiv sektörü hisseleri arasında, tarihi ortalamasına göre yüksek iskonto ile işlem gören DOAS cazip değerleme çarpanları ve özellikle Firma Değeri/FAVÖK ile dikkat çekiyor.

Kısa vadede TL karşısında zayıf kalmaya devam etmesini beklediğimiz EUR'un hisse değerlemesini desteklemeyi sürdüreceğini düşünüyoruz. Haziran ayında önce 300 milyon TL temettü ödeyecek olan şirketin %12'lik temettü verimliliğinin yakın vadede DOAS'ın performansını desteklemesini bekliyoruz.

Bilançoda gelirlerin yükselmesiyle YKBNK'nın sermaye getirisi 2015 yılındaki %8.7'den 2016 tahminlerimize göre %11.1'e ve 2017 tahminlerimize göre %14.2'ye ulaşacak görünüm sergiliyor. Visa Europe hissesinin satışının 2016 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir. Bu durumdan şirketin ne kadar kazanç sağlayacağı net olmasa da YKBNK'nın en fazla kazanç sağlayacak şirket olacağını düşünmekteyiz. YKBNK ayrıca tüketici kredilerine uygulanan genel karşılık oranlarında gerçekleştirilecek olası bir düşüşten benzerlerine göre en fazla faydayı sağlayan banka olacaktır.

YKBNK 2016 yılı tahminlerimize göre 0.7 F/K oranıyla sektör ortalamasına göre 0.8x iskonto ile işlem görmektedir.
Uzun vadede THYAO favori hisselerimizden olmaya devam etse de Türkiye'de devam eden huzursuzluk ortamı ve Rusya ile anlaşmazlığın sürmesiyle hava trafiği kısa vadede olumsuz etkilenmeyi sürdürecektir. Ek olarak kapasite artışı, doluluk oranı ve getiriler üzerine daha fazla baskı yaratmaktadır. HALKB artan siyasi risk algılamalarına eğilimli görünüyor." 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.