Halkbank davasında ara duruşma yapıldı

Halkbank davasında ara duruşma yapıldı

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank  davasında ara duruşma video konferans aracılığıyla yapıldı.

A+A-

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank  davasında ara duruşma video konferans aracılığıyla yapıldı.

Halkbank’ın avukatı bir kez daha reddi hakim talebinde  bulunacaklarını, iddianamenin tamamıyla reddedilmesi için de başvuru  yapacaklarını kaydetti.

Amerika'nın Sesi Radyosu'ndan Can Kamiloğlu'nun haberine göre,  yerel saatle sabah 09:00’da başlayan ara duruşma yaklaşık 45 dakika  sürdü. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ara duruşmaya dört savcı  yardımcısıyla katıldı.

Hakim Richard Berman, taraflara seri duruşmaların başlangıç tarihi  konusunda aralarında bir uzlaşma sağlayıp sağlamadıklarını sordu.

Duruşmada Halkbank’ı temsil eden Avukat Robert Cary, son iki  haftada savcılıkla birkaç kez konuştuklarını ancak aralarında başta  davanın esastan görüleceği seri duruşmaların başlangıç tarihi olmak  üzere birkaç konuda fikir ayrılığı olduğunu söyledi.

Avukat Cary, 21 Temmuz tarihinde mahkemeye reddi hakim talebinde  bulunacaklarını, ayrıca mahkemeye iddianamenin tamamıyla reddedilmesi  konusunda bir başvuru yapacaklarını kaydetti.

Halkbank’ın avukatı Carry, Covid-19 salgını nedeniyle şimdiye  kadar verimli bir çalışma gerçekleştiremediklerini belirterek, “Dava  dosyası büyük. Sunulan deliller Türkçe ve Farsça. Delilleri inceleme,  tanıklarla konuşma ve yüz yüze temas kurma şansımız olmadı.

Halkbank’ın diğer avukatı meslektaşım video konferans aracılığıyla  yapılan bu ara duruşmaya gecikmeli olarak katılmak zorunda kaldı. Bu  süreçte müvekkilimizi doğru savunmamız için daha fazla zamana  ihtiyacımız var. Kendi kişisel kariyerim için de sıra dışı bir durum  yaşıyorum. Türkiye’ye gidip müvekkilimizle bile konuşamadık’’ dedi.

Halkbank davasını açan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı adına  ara duruşmada söz alan Michael Lockhard, seri duruşmaların tarihi  konusunda Halkbank’ın avukatlarıyla bir uzlaşma sağlayamadıklarını  belirterek, “Savunmanın talep ettiği Mart 2022 tarihi oldukça geç. Biz  duruşmaların 2021 yılının Şubat ayında başlamasını talep ediyoruz’’  dedi.

Tarafları dinleyen mahkemenin hakimi Berman, seri duruşmaların ne  zaman başlayacağı konusunda şu an için bir karar vermeyi düşünmediğini  belirtti. Halkbank’ın reddi hakim talebinin Ağustos ayında yapılacak  bir duruşmada değerlendirilmesini önerdi. Halkbank’ın iddianamenin  düşmesi yönündeki diğer talebinin de Eylül ayında yapılacak bir  duruşmada ele alınmasını önerdi.

Hakim Berman, tarafların mahkemeye karşılıklı olarak sunacakları  dilekçeler için de takribi bazı tarih önerilerinde bulundu.

Hakim Berman, daha önce Halkbank’ın iddianamenin reddi ve reddi  hakim taleplerini kabul etmemişti. VOA Türkçe’ye görüş bildiren  hukukçular Halkbank’ın bu iki talebini de hakimin reddetmesinin  kuvvetli bir ihtimal olduğunu belirttiler.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.