Halkbank hariç Türkiye yaptırımları geri çekiliyor

Halkbank hariç Türkiye yaptırımları geri çekiliyor

Pence, söz konusu ateşkes anlaşmasıyla birlikte ABD'nin Türkiye'ye yeni bir yaptırım uygulamayacağını duyurdu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Beştepe'de görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, iki ülkenin Suriye'de ateşkes için anlaştığını duyurdu. Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verileceğini belirten Pence, söz konusu ateşkes anlaşmasıyla birlikte ABD'nin Türkiye'ye yeni bir yaptırım uygulamayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Beştepe'de görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, büyükelçilik rezidansında açıklamalarda bulundu.

Pence, söz konusu ateşkesle birlikte ABD'nin Türkiye'ye yeni bir yaptırım uygulamayacağını da açıkladı. Pence, "Daimi bir ateşkes gerçekleştiğinde Trump, ekonomik yaptırımların da kaldırılması konusunda anlaştı" ifadesini kullandı.

PENCE: HALKBANK MAHKEME SÜRECİNDE

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan Halkbank hakkında sorulan soruyu da yanıtlayan Pence, "Bu konunun Adalet Bakanlığı ve mahkeme sürecinde olan bir konu olduğunu söyledik. ABD Başkanı Trump net bir şekilde ifade etti, bugün ateşkes olmasaydı Türkiye'ye çok büyük yaptırımlar gelecekti" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.