Halkbank hisse hedef fiyatında sert düşüş

Halkbank hisse hedef fiyatında sert düşüş

Ziraat Yatırım, Halkbank hisseleri için verdiği hedef fiyatı yaklaşık 3'te 2'ye indirdi

A+A-

Ziraat Yatırım, ABD'den gelecek olası yaptırım ile gündemde olan Halkbank hisseleri için verdiği hedef fiyatı 18,00 TL'den 11,90 TL'ye indirdi

Ziraat Yatırım konu ile ilgili değerlendirmesinde hisseler için 'AL' tavsiyesinin korunduğu belirtildi. Ağustos ayı ortasında 5.49 TL'ye kadar gerileyen Halkbank hisseleri 6 TL'nin hemen üstünde işlem görüyor

Ziraat Yatırım,tarafından yapılan Halkbank değerlendirmesinin ayrıntıları şu şekilde:

"Halkbank'ın net dönem karı 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %40,8 oranında artarak 1.113mn TL'ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 1.067mn TL hem de piyasa beklentisi olan 1.073mn TL'nin hafif üzerinde gerçekleşmiştir. Beklentimizdeki ufak çaplı sapmada temettü gelirlerinin beklentimizin üzerinde gelmesi 
etkili olmuştur.

Bir önceki çeyrekteki düşük kredi faizi geliri bu çeyrekte %13,6 oranında artarak net faiz gelirini desteklerken, TÜFE endeksli tahvillerin getirileri (63mn TL ek katkı) de bir önceki çeyrekteki katkının üzerinde gerçekleşmiştir.Diğer yandan, mevduata verilen faizlerde %10 artış görülmüştür. Sonuç olarak net faiz gelirleri çeyreksel bazda %9,4 oranında artarak 2.155mn TL'ye ulaşmış ve karı desteklemiştir. Bir önceki çeyrekte yüksek oranda azalan net ücret ve komisyon gelirleri de bu çeyrekte %23,2 oranında artmış ve 501mn TL'ye yükselerek karı destekleyen bir diğer unsur olmuştur. Bu çeyrekte elde edilen 374mn TL temettü gelirleri ise bir önceki çeyreğe göre dönem karında kaydedilen yüksek artışta ana etken olmuştur.

Öte yandan, karşılık giderleri %19,1 oranında artarak karı baskılarken, operasyonel giderler %12,2 oranında artarak karı baskılayan bir diğer unsur olmuştur. Diğer faaliyet gelirlerinde ise düşüş gözlenmiştir.

Banka'nın özsermaye ve aktif karlılığı yüksek kar rakamının etkisiyle sırasıyla %16,3 ve %1,3'e yükselmişlerdir. Net faiz marjı ise artan kredi mevduat makası ve TÜFE endeksli tahvillerin katkısıyla 5 baz puan artarak %2,69 seviyesine yükselmiştir.

Halkbank'ın sermaye yeterlilik oranı ise ikinci çeyrekte, yüksek kredi büyümesi ve TL'deki değer kaybına karşın satılmaya hazır varlık olarak sınıflandırılan 18,9 milyar TL tutarındaki devlet borçlanma senetlerinin, 23 Mayıs 2018 tarihinde itfa edilmiş maliyeti ile ölçülen finansal varlıklar altında yeniden sınıflandırmasına bağlı olarak sadece 14baz puan gerileyerek %13,23'e inmiştir.

Halkbank'ın hedef hisse fiyatını, 2018 yılı ikinci çeyrek gerçekleşmelerinin ardından tahminlerde yapmış olduğumuz değişiklikler ve güncellemelere bağlı olarak, özellikle sermaye maliyetindeki artışın olumsuz etkisiyle 18,00TL'den 11,90TL'ye indiriyoruz. Ancak daha önceki "AL" önerimizi ise koruyoruz." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.