Halkbank Makedonya'da sigortacılık yapacak

Halkbank Makedonya'da sigortacılık yapacak

Halkbank, 2011 yılında IK Bank hisselerini satın alarak büyüme kararı aldığı Kuzey Makedonya’da şimdi sigortacılık da yapacak

A+A-

Halkbank, 2011 yılında IK Bank hisselerini satın alarak büyüme kararı aldığı Kuzey Makedonya’da şimdi sigortacılık da yapacak.

Dünya'dan Ece Ceyhun'un haberine göre, Halkbank, Kuzey Makedonya'da müşteri portföyü ve 39 şubesi olan Nova Sigorta’yı 3 milyon euroya aldı. Halk Insurance (Halk Sigorta) adıyla faaliyet gösterecek olan şirket Türkiye’den bir kamu bankasının yurtdışına yaptığı ilk sigorta yatırımı oldu.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile Türk ve Makedon iş dünyası temsilcilerinin de katıldığı iftar sonrası soruları yanıtladı. Arslan, Kuzey Makedonya’da bankaların sigorta sektöründe çok faal olmadığını belirterek “Biz sigortacılıkta da büyümek istiyoruz” dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.