Halkbank TL kaynaklara yönelecek

Halkbank TL kaynaklara yönelecek

Son sendikasyonu 2016'da gerçekleştiren ve ABD'deki dava nedeniyle yurtdışı borçlanması azalan Halkbank, fonlamada TL kaynaklar ve yeni ürünlere yönelecek

A+A-

Son sendikasyonu 2016'da gerçekleştiren ve ABD'deki dava nedeniyle yurtdışı borçlanması azalan Halkbank, fonlamada TL kaynaklar ve yeni ürünlere yönelecek

Banka fonlama tarafında TL kaynaklara yöneliminin süreceğini, yeni sermaye piyasası ürünleri kullanacağını; sendikasyon veya yabancı para tahvil ihracının ise uygun şartlar sağlandığında gündeme alınacağını açıkladı. Reuters'da yer alan habere göre hangi finansal borçlanma araçlarının tercih edileceği konusunda bankanın bilanço pozisyonu, büyüme stratejisi ve fiyatlama gibi unsurlar ön planda olacak.

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmekle yargılanan Halkbank yetkilisi Hakan Atilla, 'İran'a dönük ABD yaptırımlarını ihlale yardımdan' suçlu bulundu. Jurinin Hakan Atilla'yı suçlu bulduğu davada nihai karar 11 Nisan'da yargıç tarafından verilecek.

Dava sürecinde, basında Halkbank'ın da aralarında yer aldığı bazı bankalara ceza gelebileceği haberleri basında yer almış ancak yetkililer haberi yalanlamıştı. Ardından ekonomi yönetimi bankacılık sistemi bakımından sonuç doğuracak gelişmeler karşısında gerekli tedbirleri alacaklarını açıklamıştı.

Halkbank geçen sene Mart sonunda tahvil ihracına yönelik yatırımcı toplantıları için bankaları yetkilendirmiş; Atilla da bu kapsamda gittiği ABD'de tutuklanmış ve bankanın eurobond ihracı da gerçekleşememişti.

Banka en son Temmuz 2016'da 175 milyon dolar ve 476.5 milyon dolar tutarında sendikasyon sağlamış, geçen sene vadesi geldiğinde ise bu sendikasyonun çevirmemişti. Halkbank'ın en son eurobond ihracı ise 30 Haziran 2016'da 500 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.