Halkbank YKB'nin istifasından skandal çıktı

Halkbank YKB'nin istifasından skandal çıktı

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'nin istifa etmediği, çok sayıda yakınını bankaya aldırdığı gerekçesiyle istifa ettirildiği ileri sürüldü

A+A-

Bir süre önce görevinden ayrılan Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'nin "istifa etmek zorunda kaldığı" iddia edildi. 17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunda tutuklandıktan sonra görevi bırakmak zorunda kalan Süleyman Aslan’ın yerine Halkbank Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Hasan Cebeci getirilmiş, yaklaşık 2 yıllık sürenin ardından Cebeci “sağlık sorunlarını” gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti.
Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, bugünkü köşesinden o istifayla ilgili şok idddialarda bulundu.

Işık’ın Posta Gazetesi’nde bugün yer alan yazısında Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci’nin istifasıyla ilgili olarak bir takım iddialar yer aldı. İddiaya göre Cebeci görevini sağlık sorunları nedeniyle değil bizzat Başbakan Davutoğlu’nun emriyle bıraktı.
“AKRABALARINI KAYIRDI…”
İşte Candaş Tolga Işık’ın konu hakkındaki yazısı:
“Devletin en büyük bankalarından biri olan Halkbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebesi kısa bir süre önce istifa etmişti. Cebeci’nin istifasında “sağlık nedenleri” gerekçe gösterilmişti. Hafta sonu AK Parti kongresi için gittiğim Ankara’da bu istifayla ilgili son derece vahim bir iddia duydum. İddiaya göre Halkbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci istifa etmemiş, bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevden alınmış. Sebep: Nepotizm. Yani akraba kayırmacılığı.
Başbakan Davutoğlu kendisine gelen bir ihbar üzerine danışmanlarına Halkbank’ta küçük bir araştırma yaptırtıyor. Gelen raporda Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci’nin 3 damadı, 2 kızı, 8 yeğeninin bankada çalıştığı ortaya çıkıyor. Dahası bankada Cebeci’nin yakını olduğu için işe alınan bazı isimlerin işe gelmeden maaş aldığı tespit ediliyor. Başbakan hemen Cebeci’yi çağırtıyor ve “Ne hakla bunları işe alırsın? Başbakanlık’ta 1 tane Davutoğlu soyadlı çalışan var mı?” diye soruyor. “Derhal istifa edeceksin yoksa seni ben görevden alırım” diyor Davutoğlu. Cebeci,“Bunca yıl hizmet ettim” diye cevap verince Davutoğlu “Bunun karşılığında maaş almadın mı?” diye bağırıyor. Ve Cebeci Halkbank’taki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalıyor.
Olayı bana aktaran kaynağım son derece önemli ve güvenilir bir isim. İddialar doğruysa büyük bir skandal bu. Devletin en büyük bankalarından biri, bizzat tepesinde oturan bürokrat tarafından aile şirketine çevriliyor… Halkbank’ın istifa eden Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci’den bu iddialara karşı gelecek cevabı aynen burada yayınlamaya hazırım. Ama esas Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan bir açıklama bekliyoruz. Cebeci gerçekten sağlık gerekçeleri nedeniyle mi istifa etti yoksa “nepotizm” yüzünden siz mi görevden aldınız?”

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.