Halkbank'ta yeni yönetim belli oldu

Halkbank'ta yeni yönetim belli oldu

Bahreyn-Kuveyt Bankası (Bank of Bahrain and Kuwait) Türkiye'ye girme kararı aldı.

A+A-

Türk finans sistemine Körfez Bölgesi ülkelerinden yeni bir banka daha ekleniyor. Bahreyn'in en güçlü bankalarından Bahreyn-Kuveyt Bankası (Bank of Bahrain and Kuwait) Türkiye'ye girme kararı aldı. Bahreyn merkezli bankanın CEO'su Reyadh Youisf Sater, uluslararası ticari faaliyetleri artıracaklarını, bu kapsamda Türkiye'ye girme kararı aldıklarını söyledi.

KÖRFEZ İLGİSİ ARTTI

CEO Sater, ilk adım olarak temsilcilik açmak için onay sürecikde olduklarını dile getirdi. Bahreyn-Kuveyt Bankası'nın gelmesiyle birlikte Türkiye'de temsilcilik statüsünde yer alacak Bahreyn menşeli banka sayısı da böylece iki olacak. Türkiye'de faaliyet gösteren Bahreynli diğer banka ise başkent Manama merkezli Alubaf Arab International. 1971'de Kuveyt Emirliği ile Bahreyn Krallığı'nın birlikte kurduğu banka iki ülke arasındaki ticareti geliştirilmek için faaliyete başladı. Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katar merkezli finans kuruluşları, Türkiye'de banka alımına son 8 yılda hız verdi.

SON İKİ YILA KATARLI DAMGASI

Kuveytli, National Bank of Kuwait Turkish Bank'ın yüzde 40'ını satın alarak ilk önemli hisse alımlarından birini yapmıştı. Ardından Kuveyt merkezli Burgan Bank, Eurobank Tekfen'i bünyesine kattı. Son iki yıla ise Katarlılar damga vurdu. Anadolu Endüstri Holding Alternatifbank'ın yüzde 70.84'ü Commercial Bank of Qatar'a satarken, Qatar National Bank, Finansbank'ı 2.7 milyar euroya aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.