Halkbank'tan ABD'de soruşturma açıklaması

Halkbank'tan ABD'de soruşturma açıklaması

Halkbank bazı basın organlarında ABD'de devam eden bir soruşturmaya bankanın dahil edildiğine dair haberler ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Halkbank bazı basın organlarında ABD'de devam eden bir soruşturmaya bankanın dahil edildiğine dair haberler ile ilgili açıklama yaptı. KAP'a gönderilen açıklamada söz konusu iddiaların gerçekle ilgisinin olmadığı ve bu gibi durumlarda bankanın açıklamalarına itibar edilmesi gerektiği belirtildi. 

Halkbank'ın KAP'a gönderdiği açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Bazı basın yayın organlarında, İranlı bir firmanın Uzakdoğu'daki bir bankadaki alacağının transferine Bankamızca aracılık edildiği ifade edilerek ABD'de yürütülen bir soruşturmaya Bankamızın dahil edildiği belirtilmek suretiyle Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı nitelikte haberler yapılmaktadır.

Haberlere konu işlem için Bankamızın aracılık yapması söz konusu olmadığı gibi haberde adı geçen bankayla hesap ilişkimiz dahi bulunmamaktadır. Habere konu soruşturmayla ilgili olarak Bankamıza yönelik herhangi bir inceleme talebinin bulunmadığı ve Bankamızın herhangi bir inceleme ya da soruşturmanın tarafı olmadığı hususu daha önce çeşitli kerelerce özel durum açıklaması yoluyla kamuoyuna duyurulmuştur.

Sonuç olarak; konuya dair sadece Bankamızca yapılan açıklamaların dikkate alınmasını, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı ve yanıltıcı nitelikteki haberlere itibar edilmemesini, bu asılsız haberleri yapan ve yayılmasına vesile olanlar hakkında yasal yollara başvurulacağını kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine önemle arz ederiz.

Açıklamanın İngilizce versiyonu aşağıda verilmektedir. / English version of the disclosure is stated below. 

In some media organs, there are news discrediting our Bank and misleading the public and the investors claiming our Bank has been included in an investigation conducted in the United States due to the alleged intermediary role of our Bank in the transfer of an Iranian company's receivables from a bank in the Far East.

The transactions imputed on the news are in no sense a matter of fact; in fact, we have not any account relation with forenamed bank. As we declared to the public several times by means of special circumstances disclosures, there is no inquiry related to our Bank and our Bank is not part of any inquiry or investigation.

In this respect, only the explanation of our bank must be taken into consideration and no attention should be paid those misleading news. We bring to the public attention and inform our investors that the legal proceedings are going to be commenced immediately against persons and organizations asserting and leading up such false news about our Bank.

In contradiction between the Turkish and English versions of this public disclosure, the Turkish version shall prevail"

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.