Halkbank'tan "petrol parası" açıklaması

Halkbank'tan "petrol parası" açıklaması

Halkbank bugün Zaman Gazetesi'nde yer alan "Halkbank'ta biriken petrol parası meçhul" haberi ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Halkbank bugün Zaman Gazetesi'nde yer alan "Halkbank'ta biriken petrol parası meçhul" haberi ile ilgili açıklama yaptı. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıkalamada, haberde yer alan Kuzey Irak petrolüne ilişkin ödemelerin, imzalanan protokoller ve yasal düzenlemeler çerçevesinde yapıldığı, ayrıca bankanın nakit sıkışıklığı olduğuna dönük kısmın ise gerçeğe aykırı ve kamuyonu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtildi.

Halkbank tarafından KAP'A gönderilen açıklama şu şekilde: 

"Gündelik bir basın organının bugünkü nüshasında yer alan "Halkbank'ta biriken petrol parası meçhul" başlıklı haberde sözü edilen Kuzey Irak petrolüne ilişkin ödemeler, taraflar arasında imzalanan protokol ve yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup haberde bahsi geçtiği şekilde ödemelerin, Bankamızın nakit sıkıntısına bağlı olarak geciktiği yönündeki bilgiler tamamıyla gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Bankamızın likidite sorunu olmadığı gibi kamuoyuna açıklanan finansal tablo ve dipnotlarından da görüleceği üzere likidite rasyoları, yasal sınırların üzerindedir.

Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.