Halkbank'tan 'şüpheli ihracat' açıklaması

Halkbank'tan 'şüpheli ihracat' açıklaması

Halkbank, bugün bazı basın yayın organlarında "Bankanın şüpheli ihracat işlemlerine aracılık ettiği"ne dair yayımlanan haberleri yalanladı

A+A-

Halkbank, bugün bazı basın yayın organlarında "Bankanın şüpheli ihracat işlemlerine aracılık ettiği"ne dair yayımlanan haberleri yalanladı.

Halkbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, bazı gazetelerin bugünkü nüshalarında; Banka'nın şüpheli ihracat işlemlerine aracılık ettiğine dair gerçeğe aykırı bir şekilde Halkbank'ın güven ve itibarını sarsıcı, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı nitelikte haberler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bankamız, ihracatın yapıldığı ülke ayırımı gözetmeksizin dış ticaret işlemlerine dair bankacılık faaliyetlerini başta Bankacılık Kanunu olmak üzere tüm yasal düzenlemeler, uluslararası ticaret kuralları ve bu doğrultuda şekillenen Banka iç düzenleme ve politikaları kapsamında yürütmektedir.

Habere konu ihracat işlemi, her işlemde olduğu gibi yukarıda belirtilen kurallar çerçevesinde ele alınmıştır. Firmanın gerekli prosedürleri tamamlayamamasından dolayı ihracat bedeli 11 Mart 2015 tarihinde mahrecine iade edilmiştir.

Gerçeğe aykırı bilgi ve beyanlarda bulunmak suretiyle kamuoyunu yanıltıcı, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikteki haberler ile ilgili olarak yukarıdaki açıklamalar, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun bilgisine sunulur." 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.