Hangi patron bankasına genel müdür arıyor

Hangi patron bankasına genel müdür arıyor

Bir bankanın patronunun performansından memnun olmadığı genel müdürü yerine yenisini aradığı iddia edildi

A+A-

Haftalık Ekonomist dergisinde bir bankanın patronunun performansından memnun olmadığı genel müdürü yerine yenisini aradığını iddia etti. Dergide konu ile ilgili olarak yer alan haber şu şekilde:

"Bankacılık, 'muhafazakar' yönü ağır basan bir sektör. Bir bankacı, "Bizim sektör öyle yasa ve kurallarla çerçevelenmiş ki, giyeceğimiz elbise ve gömleklerin, takacağımız kravatın rengi bile bellidir" diyerek kendi sektörünü tanımlıyor.

Bu yapı içinde genel müdürlerin ortalama görev süresi de genelde uzundur. Tabii, olağanüstü gelişmeler hariç. Örneğin, Akbank'tan transfer edilen Talip Tözge'nin Aktifbank Genel Müdürlüğü sadece üç ay sürdü. Ancak, Tözge, bu kısa süreye rağmen bankanın ana hissedarı Çalık Grubu'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Aktarmak istediğimiz, orta ölçekliler grubuna yaklaşmaya çalışan bir bankada yeni genel müdür arayışının olduğuna dair bilgi. Banka adı veremiyoruz. Ancak genel müdürün yeni değiştiğini söyleyebiliriz. Edindiğimiz bilgiye göre, bankanın patronu yeni genel müdürün performansından memnun değil. Bu yüzden bir beyin avcısı şirketle anlaştı. Şimdilik bu kadarla yetiniyoruz. Yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşacağız."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.