Hareketsiz hesaplar TMSF'ye devredilecek

Hareketsiz hesaplar TMSF'ye devredilecek

10 Yıldır işlem görmeyen mevduat hesapları 15 Haziran'da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na(TMSF) devredilecek.

A+A-

10 Yıldır işlem görmeyen mevduat hesapları 15 Haziran'da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na(TMSF) devredilecek.

TMSF'den yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesi  gereğince  bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve  alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl  içinde işlem görmeyen hesaplar zamanaşımına tabii olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin yayımlanan  yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince zamanaşımına uğrayan mevduat,  katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başından  itibaren bankaların, TMSF, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği  internet sitelerinde Mayıs ayının sonuna  kadar yayınlanacak." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi: "Bu kapsamda, 2009 yılından itibaren hareket görmeyen zamanaşımına  uğramış olan hesaplara ilişkin olarak yayınlanan listelerde ismi  bulunan hesap/hak sahiplerinin, Haziran ayının 15’ine kadar işlem  yapmaları gerekiyor. Vatandaşların Banka Şubeleri veya Genel Müdürlüklerine başvurmamaları durumunda yasa gereği zamanaşımına  uğramış olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları Tasarruf
Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir."

Hesap sahiplerinin zaman aşımını sorgulamak için e-devlet veya TMSF’nin Web sitesinden veya https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/  adresinden sorgulama yapabilirler.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.