Haşim Kılıç da düğmeye bastı : AAP

Haşim Kılıç da düğmeye bastı : AAP

Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa ve Adalet Platformu (AAP) adlı bir yapılanmaya gideceği öne sürüldü.

A+A-

Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanı Haşim Kılıç'ın Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na komşu bir mevkide Anayasa ve Adalet Platformu (AAP) adlı bir yapılanmaya gideceği öne sürüldü.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı'ndan emekli olduktan sonra ne yapacağı merakla beklenen Haşim Kılıç'ın, bundan sonraki yol haritasının ana hatları belirginleşmeye başladı.

Meydan gazetesi yazarı Ömer Şahin geçtiğimiz hafta sonu kaleme aldığı köşe yazısında Haşim Kılıç'ın Anayasa ve Adalet Platformu adı altında yeni bir oluşumun başkanlığını sürdüreceğini ve mekan olarak da Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bir yeri tercih edeceklerini ifade etti.

Geçen hafta Özgürlük Araştırmaları Derneği'nin toplantısında konuşan Haşim Kılıç, "Türkiye'de hukuk güvenliği yok" demişti.

Ömer Şahin'in köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Haşim Kılıç’ın ne yapacağını merak edenlere bir ‘haber’ vereyim. Siyaset kapısını açık tutsa da ne zaman gireceği meçhul lakin yakında yeni bir ‘oluşum’ ile kamuoyunun karşısına çıkıyor. Haşim Kılıç’ın başkanlığında ‘think-thank’ gibi çalışacak bir yapılanmaya gidiliyor. İsmi Anayasa ve Adalet Platformu (AAP) olacak. Bu kuruluş ‘hukuk, demokrasi, insan hakları’ odaklı çalışmalar yapacak. Bu oluşum kadar seçilen ya da ‘denk gelen’ mekân, mesaj yüklü! AAP’nin merkezi Beştepe’de olacak. Yani, meşhur Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na komşu oluyor. Haşim Bey, Saray’ın ‘karşısında’ çalışmalarını sürdürecek."  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.