Havalar daha da soğuyacak

Havalar daha da soğuyacak

Türkiye, Pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının içine giriyor. Marmara da dahil tüm yurtta kar yağışı bekleniyor

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde görülecek olan yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Buzlanma ve dona dikkat!

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

İllerde hava sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu. (4)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu. (3)

İzmir: Parçalı bulutlu. (8)

Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (13)

Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (14)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu.(6)

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (2)

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu. (7)

Bölge bölge hava durumu:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.