Havalimanı'na yıldırım

Havalimanı'na yıldırım

İstanbul'a akşam saatlerinde etkisi altına alan sağanak yağış Atatürk Havalimanı'nda da etkili oldu. Apronda çalışma yapan işçiye yıldırım isabet etti.

A+A-

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hava trafiğini de felç etti. Uçaklardan bazıları başka havalimanlarına yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'nda, uçağın altında çalışma yapan iki işçiye yıldırım isabet etti.

Apronda iki işçinin yanına yıldırım düştü

Uçakların iniş pisti değiştirilirken, pilotlar ve hava trafiğini düzenleyen kontrolörler yoğun çaba harcadı. Bu sırada, Atatürk Havalimanı apronunda Çelebi yer hizmetinde görevli Kadir Fidancı ve Emre Karadeniz adlı iki uçak görevlisi, Asiana Hava Yolları ve Suudi Arabistan uçaklarının kalkışları için hazırlık yaparken, yakınlarına yıldırım düştü. "Asiana" uçağının altında bulunan ve kafasında kulaklık takılı olan Emre Karadeniz yıldırımdan etkilendi. 2 işçi de tedavi altına alındı. 

İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu ifade öğrenilirken, yıldırımın çarptığı Emre Karadeniz "Kulaklıktan geçti. Kendimi iyi hissediyorum" dedi.

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Pilotlar, yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na yaklaşamayınca uzun süre havada tur attı. Bazı uçaklar başta Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havaalanı olmak üzere başka havaalanlarına yönlendirildi.

Bu arada, Atatürk Havalimanı'nda bir uçağın altında çalışan K.F. ve E. K. isimli iki işçiye yıldırım isabet etti. Yaralanan işçilere ilk müdahale havalimanında yapıldı. İşçiler daha sonra tedavi için hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da şiddetli yağmur etkili oldu

İstanbul'da beklenen yoğun yağış, akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Gökyüzü kara bulutlarla kaplanırken, şehir neredeyse karanlığa gömüldü. Yoğun bulut bir süre sonra yerini sağanak yağışa bıraktı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, çareyi ağaç altlarına sığınmakta buldu. Yağmur nedeniyle trafik felç oldu. Yoğun yağışın ilerleyen saatlerde etkisini arttırarak devam etmesi bekleniyor.

Yıldırımın düştüğü an

İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan yoğun ve etkili yağış sırasında yıldırım düşmesi olayları da yaşandı.
Ataköy ve çevresinde gözlenen yıldırımın düştüğü anlardan biri fotoğraf karelerine de yansıdı. Hava Harp Okulu yakınındaki araziye o yıldırımlardan birinin düştüğü sırada Dr. Ender Gökçebay da fotoğraf makinasının deklanşörüne basıyordu.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji yağışın gece saat 24:00'e kadar devam edeceği uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan görüntüler ve yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinde (16:00 -24:00) İstanbul Avrupa yakasında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın zamanla etkisini artırarak il genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.