Hazine bir sigorta şirketine el koydu

Hazine bir sigorta şirketine el koydu

Hazine Müsteşarlığı Ege Sigorta'ya el koydu. Şirket güvence hesabına devredildi. Hazine tarafından yönetim oluşturuldu.

A+A-

Hazine Müsteşarlığı Ege Sigorta'ya el koydu. Şirket güvence hesabına devredildi. Hazine tarafından yönetim oluşturuldu. Sigortalıların hasar hizmetinde sorun yaşamaması ve acentelerin komisyonlarını alabilmesi için gerekli dikkat gösterilecek. Tasfiye sürecinin bugün başladığı belirtiliyor.

TÜSAF üyelerine yaptığı açıklamada üyelerinin komisyon alacakları için özellikle 1-2 aylık süreçte soğukkanlı bir şekilde beklenilmesinin gerektiğini belirtti.

Hisselerinin tamamı Euro Yatırım Menkul Değerler'e ait olan Ege Sigorta 7 Eylül 1995 tarihinde Toprak Sigorta adıyla kurulmuştu. 1 Haziran 1996 tarihi itibariyle fiilen faaliyete geçen şirket, Yangın, Nakliyat, Kaza ve Mühendislik branşlarında faaliyet gösteriyordu. 

Toprak Sigorta Anonim Şirketi’nin yüzde 95,064 oranındaki hissesinin 15.01.2008 tarihinde Euro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından satın alınmasından sonra şirket faaliyetlerine Euro Sigorta adıyla devam ettti. 

Şirketin adı daha sonra 'Bu isim sektörde çok yoruldu" denilerek Ege Sigorta olarak değiştirilmişti. Şirket prim üretimnde ilk 20 arasında olmamasına karşın son dönemlerde trafik sigortalarında ilk 5 şirket arasında yer alması dikkat çekmiş, hatta birçok sigorta şirketini rahatsız etmeye başlamıştı. 

KAP'A AÇIKLAMA

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama gönderen Euro Yatırım Holding ''Bağlı ortaklığımız Ege Sigorta A.Ş'nin tüm branşlardaki ruhsatlarının Başbakan Yardımcılığı Makamının onayı ile 07.08.2015 tarihinden itibaren iptal edildiği hususu 10.08.2015 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmiştir'' ifadelerine yer verdi.

 

 

 


 

 




 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.