Hazine'den 2 milyar dolarlık tahvil ihracı

Hazine'den 2 milyar dolarlık tahvil ihracı

Hazine'nin dolar cinsinden 17 Şubat 2028 vadeli tahvil ihracında miktar 2 milyar doları buldu. Tahvile, ihraç tutarının yaklaşık 3 katı talep geldi.

A+A-

Hazine'nin dolar cinsinden 17 Şubat 2028 vadeli tahvil ihracında miktar 2 milyar doları buldu. Tahvile, ihraç tutarının yaklaşık 3 katı talep geldi. Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, 2018 dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 2028 vadeli tahvil ihracı için dün Citigroup, Deutsche Bank ve HSBC'ye yetki verildi. Söz konusu ihraç aynı gün sonuçlandı ve ihraç miktarı 2 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhraç tutarı, 17 Ocak'ta hesaplara girecek.      
         
Kupon oranı yüzde 5,125 olan tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 5,2 oldu. Tahvile 200'den fazla yatırımcı, ihraç tutarının yaklaşık 3 katı talep gösterdi. Tahvilin yüzde 35'i İngiltere, yüzde 25'i ABD, yüzde 15'i Türkiye, yüzde 15'i diğer Avrupa ülkeleri ve yüzde 10’u diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.      

         
Söz konusu ihraçla 2018'de uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihracı yoluyla 6,5 milyar dolar tutarına kadar gerçekleştirilmesi planlanan dış finansman programının 2 milyar dolarlık kısmı tamamlandı.      


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.