HCBS, Türkiye hedeflerini açıkladı

HCBS, Türkiye hedeflerini açıkladı

HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Horozoğlu, reel sektöre daha kapsamlı hizmet vermek istediklerini söyledi

A+A-

HSBC Türkiye, reel sektöre daha önce 2 farklı çatı altında sunduğu bankacılık hizmetlerini tek bir çatı altında birleştirdi. Kurumsal Bankacılık, İşlem Bankacılığı, Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı altındaki tüm birimlerini tek elden yönetme kararı alarak Türkiye’de yeni bir iş modeline geçen HSBC Türkiye, işin başına da daha önce Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Hulusi Horozoğlu’nu atadı.

HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Horozoğlu, yatırım bankacılığı, şirket birleşme, satın alma ve halka arzlar, borç ve global sermaye finansmanı, proje finansmanı, küresel bankacılık/ uluslararası kuruluşlar, finansal kurumlar, kurumsal bankacılık, nakit yönetimi, dış ticaret finansmanı, faktoring ve HSBC Menkul Kıymet Saklama faaliyetlerinden de sorumlu olacak. HSBC Türkiye’nin Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı alanındaki yeni iş modelini Dünya’ya anlatan Hulusi Horozoğlu, “Her üründe daha fazla ne yapabiliriz’ diye düşündüğümüz bir dönemdeyiz. HSBC’nin global pazar paylarını referans aldığımız bir çizgimiz olacak. Oyunu yeniden dizayn edip tüm sahaya yayacağız. Sahada adım atmadık yer bırakmayacağız” dedi.

Horozoğlu, şirketler tarafında, HSBC olarak kapsamlı hizmet verecekleri yeni bir yapı oluşturduklarını anlatarak her birimde çalıştıkları her şirket ile çalıştıkları ürün sayısını artırmak istediklerini söyledi. Bir şirkete uçtan uca finansal hizmet sunmayı hedeflediklerini de anlatan Horozoğlu, “Tam konsantrasyonlu çalışma dönemindeyiz. Tüm müşterilerimizle tüm ürün gruplarında global ağımızın getirdiği avantajları daha fazla kullanarak çalışacağız. Bir şirketle sadece yatırım bankacılığı alanında çalışıyorsak bunu nakit yönetimine, dış ticaret finansmanına, menkul kıymet saklamaya, hazine ürünlerine kadar uzanan daha geniş bir çerçeveye oturtacağız. Her birimde dokunulmadık alan bırakmak istemiyoruz” açıklamasını yaptı.
2015 yılı kamuoyunda HSBC’nin Türkiye’den çıkacak mı? çıkmayacak mı? haberleriyle gündeme geldiği bir yıldı.

Horozoğlu, HSBC Türkiye olarak geçen sene sessiz sedasız pek çok başarılı işleme imza attıkları bir yıl olduğunu belirtti. Yıldız Holding’in United Biscuits’i satın almasında hem yabancı banka danışmanlığını yaptıklarını hem de finansman tarafında imzalarını attıklarını hatırlatan Horozoğlu, Hazine’nin son 3 yılda ihraç ettiği sukuk işlemlerinde de üst üste yetkilendirilen tek yabancı banka olduklarına işaret etti. Horozoğlu, Turkcell, Koç Holding, Tüpraş, Eximbank ihraçlarında da lider banka olarak hareket ettiklerine değinerek “Bizim aracılık ettiğimiz ihraçlar son 2 senede 10 milyar dolarlık bir büyüklüğe yaklaştı. 2015 başından bu yana da 10’a yakın kurumsal şirket sendikasyonu düzenledik. Toplam işlem büyüklüğümüz burada da 4 milyar dolara yaklaştı” bilgisini verdi.

“Geçen yıl bizim için zor ama başarılı bir yıldı” değerlendirmesini yapan Horozoğlu, “Sendikasyondan borç finansmanı ve ihraçlara kadar içinde olmadığımız hemen hemen hiçbir işlem yok” dedi. Horozoğlu, Adana da PPP modeli ile yapılan bir hastaneye de finansman sağladıklarına değindi.

Hulusi Horozoğlu, önümüzdeki dönemde daha kapsamlı hizmet verecekleri bir yapı kurguladıklarını anlatırken özellikle menkul kıymet saklama, yatırım bankacılığında satın alma ve birleşme işlemleri ile tüm sermaye piyasası işlemlerinde daha aktif olacakları bir çerçeve çizdi. Horozoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kurumsal ve yatırım bankacılığı alanlarında tüm müşteri segmentlerinde işlem bankacılığında, nakit yönetimi gibi her alanda belli bir ürün frekansına gelmek istiyoruz. Mesela menkul kıymet saklama tarafında, globalde çok aktif olmamıza karşın, Türkiye’de çok ön plana çıkmadık. Şimdi bu bizim için öncelikli alanlardan biri olacak. Dış ticaret finansmanında nakit yönetiminde pazar paylarımızı her geçen gün artırarak yol almak istiyoruz. Global pazar paylarını referans alarak ilerlediğimiz bir çizgimiz olacak.”

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.