HDP binalarında patlamalar

HDP binalarında patlamalar

HDP'nin Adana ve Mersin il binalarında eşzamanlı olarak patlamalar meydana geldi; patlamalarda Adana'da altı kişi yaralandı

A+A-

HDP'nin Adana ve Mersin il binalarında eşzamanlı olarak patlamalar meydana geldi; patlamalarda Adana'da altı kişi yaralanırken, Mersin'den ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

HDP'den bir yetkili, bugün saat 10:00 civarında HDP'nin Adana ve Mersin il başkanlıklarında eş zamanlı patlamalar meydana geldiğini bildirdi.

Yetkili, Adana il binasının kargo bölümündeki patlamanın, gönderilen bir kargo paketinin içerisindeki bombadan kaynaklanmış olabileceğini, Mersin'deki patlamanın ise partiye yollanan bir çiçeğin içindeki bombadan kaynaklandığı kaydetti.

Patlamaların ardından ajanslara değerlendirmelerde bulunan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, saldırıların seçim meydanlarında partisine yönelik siyasilerin tutumunun bir karşılığı olduğunu savunarak, "HDP'nin barajı aştığını gördükçe bu saldırılara başvuruyorlar" dedi.

Kürt siyasi hareketi 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere ilk kez bağımsız adaylarla değil, parti tüzel kişiliğiyle girecek. HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajını geçip geçemeyeceği parlamentonun aritmetiği açısından da kritik öneme sahip.

Anketler HDP'nin yüzde 10 barajı civarında bir oya sahip olduğunu gösteriyor.

HDP çizgisini temsil eden BDP, seçim barajını aşabilmek için 2011 seçimlerine bağımsız adaylarla girmiş ve yüzde 6.57 oyla 36 milletvekili çıkarmıştı.

Türkiye'de 1983 genel seçimlerinden bu yana yüzde 10 seçim barajı uygulanıyor. HDP'nin iki Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dün Adana'da partilerinin seçim mitingini gerçekleştirmişlerdi. HDP Eşbaşkanı Demirtaş bugün de saat 1700'de partisinin Mersin mitinginde konuşacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.