HDP'den AKP-CHP'ye destek

HDP'den AKP-CHP'ye destek

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, AKP ve CHP'nin kendilerinin ilkelerini de içine alacak bir koalisyon kurması durumunda dışarıdan destek sunacaklarını açıkladı

A+A-

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP ve CHP'nin kendilerinin ilkelerini de içine alacak bir koalisyon kurması durumunda dışarıdan destek sunacaklarını belirtti.

Doğan Haber Ajansı'na göre Demirtaş, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada. "AKP ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız... Yeni anayasa çalışmaları ve çözüm süreci konusunda dayanışma içinde oluruz" diye konuştu.

7 Haziran'da yapılan seçimde 550 sandalyeli TBMM'de AKP yüzde 40.9 oyla 258 milletvekili çıkarırken, CHP yüzde 25 ile 132, MHP yüzde 16.3 ile 80 ve HDP yüzde 13.1 ile 80 sandalye kazandı. Hükümet kurmak için Meclis'te en az 276 sandalye gerekiyor. Gündeme gelen koalisyon senaryolarından birisi olan AKP-CHP hükümeti için iki partinin milletvekili sayısı güvenoyu alabilmek için yeterli durumda ve dışarıdan desteğe ihtiyaç duymuyor.

Demirtaş, koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi olarak şimdiye kadar bir görüşmeleri olmadığını da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her partiye kapımız açıktır. Sayın Davutoğlu'nun artık seçim öncesi dili ve üslubunu terk etmesi lazım. Bu dil seçimde AKP'ye kaybettirmiştir. Herkes kendi görüşünü belirtebilir, KCK yetkilileri de görüşlerini belirtebilir. Çözüm sürecinin aktörüdürler. Ama biz KCK'dan talimat almıyoruz."

HDP'nin kararlarını kendi kurullarında aldığını söyleyen Demirtaş, "Çözüm süreci eskisi gibi yürümeyecek. Eskisi gibi hantal ve tek taraflı yürümez. Öncelikle tahkim edilmiş ateşkese ihtiyaç var" dedi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.