HDP'ye iptal, Barzani'ye evet

HDP'ye iptal, Barzani'ye evet

Muhalefet liderlerine ile yeni anayasayı görüşmek için randevu talep eden Davutoğlu, Barzani ile görüştüğü gün HDP'den istediği randevuyu geri çekti

A+A-

Muhalefet liderlerine ile yeni anayasayı görüşmek için randevu talep eden Davutoğlu, Barzani ile görüştüğü gün HDP'den istediği randevuyu geri çekti. 

Başbakanlık, HDP ile yapılacak görüşmenin iptal edildiğini yazılı açıklamayla duyurdu. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada "Aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmadı, Davutoğlu HDP ile görüşmeyecek" dendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere muhalelefet partilerinden randevu talep etmişti. Davutoğlu, 30 Aralık'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra saat 16:00'da HDP ile görüşecekti.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Barzani Davutoğlu'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet, Erdoğan ile Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü’nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Neçirvan Barzani'nin görüşmesi ardından yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabulünde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta terörle mücadele olmak üzere bölgesel meseleler hakkında görüş teatisinde bulunulduğu, enerji, ekonomi ve ticari alanlarda iş birliği konularının ele alındığı bildirildi." ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.