Hedge fonların stratejilerinde Türk Lirası öne çıkıyor

Hedge fonların stratejilerinde Türk Lirası öne çıkıyor

ABD'de faizlerin kalıcı olarak düşük seviyelerde seyredeceğini ve teşvik paketi dolayısıyla dolardaki zayıflığın süreceğini öngören hedge fonlar gelişen ülke varlıklarına yöneliyor.

A+A-

ABD'de faizlerin kalıcı olarak düşük seviyelerde seyredeceğini ve teşvik paketi dolayısıyla dolardaki zayıflığın süreceğini öngören hedge fonlar gelişen ülke varlıklarına yöneliyor. bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Fonların bu yılki stratejilerin büyük bölümü Türk lirası ile Meksika pezosuna yatırım öngörüyor.
2020’de son yılların en yüksek getirisini elde eden hedge fonlar, bu yıl da kazançlarını sürdürmek için aralarında Türk lirasının da olduğu gelişen ülke varlıklarına yönelmeyi tercih ediyorlar. Tercihlerin değişmesinde, ABD’de kalıcı şekilde düşük seyreden faiz oranları ile yeni yönetimin teşviklerle destekleyeceği ekonomide doların zayıflayacağı beklentisi etkili oluyor. Bu yılki stratejilerin büyük bölümü Türk lirası ile Meksika pezosuna yatırım öngörüyor.

Key Square Group kurucusu Scott Bessent, müşterilerine bu gelişen ülke para biriminin 2021’in en fazla kazandıranları olmasını beklediğini söyledi. Milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller da yabancıların ABD tahvil alımlarını azaltması ile doların gelecek 3-4 yılda değer kaybedeceği görüşünde.