Helal kripto para dönemi: ZemZem coin geldi

Helal kripto para dönemi: ZemZem coin geldi

Bahreyn kaynaklı ZamZam Coin tamamen şeri hükümlere uygun bir şekilde geliştirilmiş ilk kripto para olduğu iddiasında. Peki ZamZam Coin nedir ve nasıl satın alınır?

A+A-

Endonezya Ulema Kurulu volatilitesi nedeniyle kripto paraları haram sınıfına sokarken farklı Müslüman ülkelerden helal kripto para projeleri gelmeye devam ediyor. Caiz Coin projesinin ardından şimdi de ZamZam Coin geldi. 

Bahreynli bir girişim tarafından hayata geçirilen ZamZam Coin tamamen şeriata uygun ve bir şeri kurul tarafından yönetildiğini ifade ediyor. Henüz 1 aylık bir geçmişi olan projenin farklı tarafı borsalarda da listelenmiş olması. 

screenshot_1-011.jpg

ZamZam coin nispeten güvenilir kabul edilen WhiteBit ve Probit borsalarında listeli. 10 trilyon adet basılan coin 0.00045$ civarında işlem görüyor. İlk satışta 0.1$ seviyesine kadar çıktığı ve 10 milyon dolar hacim ürettiği görülüyor. Proje BSC ağında çalışıyor ve yüksek oranlarda kilitleme ödülleri de mevcut.

Projenin caiz olması Müslüman dünyasında nasıl bir yankı uyandıracak merak konusu. Zaten hali hazırda Müslüman olsun olmasın herhangi bir yatırımcının helal-haram fetvalarına bakarak kripto para ticareti yaptığı söylenemez.