Hindistan bütçe açığı nedeniyle harcamaları kısacak

Hindistan bütçe açığı nedeniyle harcamaları kısacak

Hindistan, bütçe açığını azaltmak için harcamaları kısmayı planlıyor

A+A-

Hindistan, bütçe açığını azaltmak için harcamaları kısmayı planlıyor. Üç hükümet kaynağı, Hindistan hükümetinin cari mali yıl için harcamaları 2 trilyon rupi (37.5 milyar USD) kadar düşüreceğini tahmin ediyor.
Özel yatırım eksikliği nedeniyle altı yılı aşkın bir süredir en düşük hızda büyüyen Asya'nın üçüncü büyük ekonomisi, hükümet harcamaları kısarsa daha fazla zarar görebilir.

Ancak Reuters'e adını vermek istemeyen bir yetkili, yaklaşık 2,5 trilyon rupi gelir açığı bulunan hükümetin, açıkları "kabul edilebilir sınırlar" içinde tutmak için çok az seçeneği olduğunu söyledi.  Hükümet verilerine göre, hükümet toplam harcama hedefi olan 27.86 trilyon rupinin yaklaşık % 65'ini harcadı ancak Ekim ve Kasım aylarında harcama hızını azalttı. 2 trilyon rupilik bir azalma, yıl için planlanan toplam harcamada yaklaşık % 7 oranında bir düşüşe neden olacak.
Ekim ve Kasım aylarında, hükümet harcamaları Eylül ayında harcanan 3.1 trilyonun yaklaşık yarısı olan 1.6 trilyon rupi arttı. Hindistan'da mali yıl 1 Nisan'da başlıyor ve 31 Mart'ta sona eriyor.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.