Hindistan ile Çin'in Tesla savaşı

Hindistan ile Çin'in Tesla savaşı

Hindistan, Hindistanh'da üretim durumunda Tesla Inc'in üretim maliyetinin Çin'den daha az olmasını sağlamak için teşvikler sunmaya hazır olduğunu açıkladı

A+A-

Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari Reuters'e verdiği demeçte, otomobil üreticisinin elektrikli araçlarını Güney Asya ülkesinde yapmayı taahhüt etmesi halinde Hindistan'ın Tesla Inc'in üretim maliyetinin Çin'den daha az olmasını sağlamak için teşvikler sunmaya hazır olduğunu söyledi.
 Gadkari'nin açıklaması, milyarder Elon Musk'a ait Tesla'nın muhtemelen 2021'in ortalarında ülkeye girme yolunda bir adım atarak Hindistan'da bir şirket kurması sonrasında geldi. Konuya yakın kaynaklar, Tesla'nın Model 3 elektrikli sedanını Hindistan'a ithal ederek satmaya başlamayı planladığını söylediler.

"Hindistan'da (arabaları) monte etmek yerine, yerel satıcıları işe alarak ülkedeki tüm ürünü yapmalılar. O zaman daha yüksek imtiyazlar verebiliriz." diyen Gadkari, hangi teşviklerin sunılacağına dair ayrıntılı bilgi vermeden şöyle devam etti: "Bu konuda daha fazla taviz verebiliriz. Hükümet, Hindistan'da otomobillerini üretime başladıklarında Tesla'nın üretim maliyetinin dünyayla, hatta Çin ile karşılaştırıldığında en düşük olmasını sağlayacaktır. Bunu garanti edeceğiz." dedi. .


Etiketler : , ,