Hindistan vergilerde indirime gitti

Hindistan vergilerde indirime gitti

Hindistan Maliye Bakanlığı vergi oranlarında indirime gitti

A+A-

Hindistan Maliye Bakanlığı, Asya'nın üçüncü büyük ekonomisini canlandırmak için kurumlar vergisinde indirimi de içeren tedbirler aldı.

Yapılan açıklamaya göre, yerli şirketler için kurumlar vergisi oranı yüzde 22 olacak. 

Hindistan'da eyalet maliye bakanlarının ve federal maliye bakanının katılımı ile toplanan mali ve hizmetler vergi paneli de kurumlar vergisi oranının yüzde 30'dan yüzde 20-25 aralığına indirilmesini teklif etmişti.

Açıklanan vergi indirimleri sonrasında, tüm vergiler ve sürprimler dahil edilmiş efektif kurumlar vergisi oranı yüzde 25,17 olarak tespit edildi.

Ekim ayında sonra kurulacak ve 2023 yılına kadar faaliyete geçecek yeni yerel imalat şirketleri için vergi oranı yüzde 15 olarak uygulanacak. 

Borsaya kote olan ve 5 Temmuz 2019'dan önce hisse geri alım programı açıklayan şirketler, bu hisse geri alımları için vergi ödemeyecekler. 

Yabancı portföy yatırımcılarının menkul kıymetler ve türevlerden elde ettikleri sermaye kazançları artırılmış sürprim ödemeyecekler.  

Hindistan Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, yapılan vergi indirimlerinin yol açacağı gelir kaybının 1,45 trilyon rupi (INR) olarak hesaplandığını da ifade etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.