Hindistan'da bir bankaya el konuldu

Hindistan'da bir bankaya el konuldu

Hindistan Merkez Bankası, güç durumdaki Yes Bank'ın yönetimine el koydu

A+A-

Hindistan Merkez Bankası, ülkenin dördüncü büyük özel bankası olan Yes Bank'ın yönetimine el koydu. Hindistan Merkez Bankası, 30 gün içinde bir kurtarma planı hazırlama taahhüdü ile birlikte, zor durumdaki Yes Bank Ltd.'nin yönetimine el koydu ve bankanın faaliyetlerine kısıtlamalar getirdi.
Hindistan'ın merkez bankası, yaptığı açıklamada, ülkenin dördüncü büyük özel bankası Yes Bank'a yükümlülükleri için ödeme yapmama talimatı verdiğini duyurdu. Ayrıca Banka'dan para çekişleri 50,000 rupi (682 dolar) ile sınırlandırıldı.

Bu adım, hükümetin Yes Bank'ı kurtarmak için bir plan hazırlamasının ardından geldi. Ülkenin en büyük bankası olan State Bank of India, konu hakkında bilgiye sahip kaynakların Perşembe günü bildirdiği üzere, Yes Bank Ltd.'ye yeni sermaye enjekte edecek bir konsorsiyuma liderlik yapacak.
Bu kurtarma adımı, Hindistan'ın tüketicilere ve küçük işletmelere yüklü miktarda kredi veren geleneksel olmayan bankalardaki krizi kontrol altına almakta çektiği güçlüğün altını çiziyor. Hindistan'ın karşı karşıya bulunduğu bu güçlük ekonomik büyümenin 11 yılın en düşük seviyesine yavaşlamasına yol açtı. Bu karar ayrıca hükümetin azalan yatırımcı güvenini artırmak için müdahale etmek zorunda kalmasının diğer bir örneğini oluşturuyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.