Hırsızların gözü döndü, bitcoin sunucularını çaldılar!

Hırsızların gözü döndü, bitcoin sunucularını çaldılar!

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 2 hırsız, pazar gecesi Ada caddesinde 3 kez girdikleri işyerinden 2 özel donanımlı bilgisayarın da olduğu çok sayıda elektronik cihazı çaldı.

A+A-

İşyeri sahibi Yunus Emre Asan, güvenlik kamerasına da yansıyan hırsızlığı polise bildirdi. Hırsızların 450 bin lira değerindeki elektronik eşyalar arasında, sanal para ‘bitcoin’ sunucusu (server) olarak kullanılan 40 bin dolarlık 2 bilgisayarı da çaldıkları ortaya çıktı.
Güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen Sakarya Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığı 33 yaşındaki R.A. ile 28 yaşındaki V.A.’nın gerçekleştirdiğini tespit etti. Yapılan araştırma sonrasında şüphelilerin, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde oldukları belirlendi. Polis, hırsızlıktan 4 gün sonra düzenlediği operasyonla 2 şüpheliyi yakaladı. Hırsızlıktan çok sayıda kayıtları olan R.A. ve V.A. Sakarya’ya getirildi.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.