"Hisse senedi değil, altın alın"

"Hisse senedi değil, altın alın"

JP Morgan’ın Niceliksel ve Türev Ürünler Araştırma Departmanı Global Başkanı Marko Kolanovic,altına yatırım yapmanın daha doğru olabileceğine inandığını söyledi

A+A-

Wall Street'in en çok saygı duyulan tahmincilerinden biri olan JP Morgan’ın Niceliksel ve Türev Ürünler Araştırma Departmanı Global Başkanı Marko Kolanovic, hisse senedi piyasalarındaki rallinin sorunlu olduğunu ve yatırımcıların altına yatırım yapmalarının daha doğru olabileceğine inandığını söyledi.

 

Hisse senedi piyasasında 11 Şubat’tan bu yana yaşanan rallinin doğası gereği daha çok teknik olduğunu ifade eden Kolanovic, yatırımcıların defansif altın ticareti pozisyonlarına bağlı kalmaları gerektiğini belirtti.

Fed’in güvercin politika görünümünün dolar üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturmasını ve altını desteklemesini bekleyen
Kolanovic, Donald Trump'ın Başkan olması olasılığının artmasının ABD Doları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini de vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.