Hollanda: Türkiye bilgi vermedi

Hollanda: Türkiye bilgi vermedi

Hollanda Adalet Bakanı, Türkiye'nin Bakraoui'nin sınır dışı edilmesinde normal prosedürü takip etmediğini söyledi.

A+A-

Hollanda Adalet Bakanı, Türkiye'nin sınır dışı ederken normal prosedürleri takip etmediği için daha önce Amsterdam havalimanına gelen Brüksel saldırganlarından birisinin tehlikeli bir isim olduğunun farkına varmadıklarını söyledi.

Ard van der Steur dün yaptığı açıklamada Salı günü kendisini Brüksel havalimanında patlatan İbrahim El Bakraoui'nin ülkeler arasındaki iletişim hatası nedeniyle geçtiğimiz Temmuz'da Hollanda'ya giriş yaptığını doğruladı.

Belçikalıların Bakraoui'yi durduramaması sonucu iki bakan istifalarını sunarken, Ortadoğu'dan kendi ülkelerine dönen militanların izlenmesi konusunda soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Basın toplantısında konuşan van der Steur, "Hiçbir yerde kaydı yoktu ve Türk yetkililer de neden sınır dışı edildiğini söylememişlerdi. Türkiye normal prosedürleri takip etmedi ve...bize Hollanda'ya sınır dışı edildiğini söylemedi" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin Hollanda ve Belçikalı yetkilileri daha önce silahlı soygundan sabıkası bulunan Bakraoui'nin bir militan olduğu konusunda uyardığını söylemişti.

Yetkililer daha sonra Bakraoui'nin iki kez sınır dışı edildiğini söyledi.

Parlamentoya yazılı bir cevap veren van der Steur, Bakraoui'nin Ankara'daki Hollandalı diplomatlara sınır dışı edilmek üzere olduğu ve Amsterdam'a gönderilmek istendiği yönünde bilgi verilmesinin ardından 14 Temmuz'da ülkeye vardığını doğruladı.

Van der Steur, "Hollanda ona yönelik herhangi bir şüphe yoktu. Söz konusu kişi konuyla alakalı inceleme sistemine kayıtlı değildi" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.