Hollanda yüzde 6, İsviçre yüzde 6,2 daralma bekliyor

Hollanda yüzde 6, İsviçre yüzde 6,2 daralma bekliyor

Hollanda Ekonomi Politikaları Analizi Bürosu (CPB), Ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6,0  daralacağı tahmininde bulundu. İsviçre'de de hükümet 2020 yılı için ekonomide daralma tahminini Nisan ayında  ortaya konan yüzde 6,7'den yüzde 6,2 seviyesine indirdi.

A+A-

Hollanda hükümetinin ana politika danışmanı olan Ekonomi Politikaları Analizi Bürosu(CPB), Ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6,0  daralacağı tahmininde bulundu. CPB'nin raporuna göre, ılımlı bir toparlanma varsayılan senaryoda bu yıl ekonomide benzeri görülmemiş bir düşüş yaşanacağı, ardından  gelecek yıl kısmi iyileşme görüleceği ifade edildi.CBP gelecek yıl yüzde 3,0 büyüme bekliyor.

CBP açıklamasında, "Hollanda'da salgına karşı koymak için alınan önlemler, ekonomik aktivitede %10-15 arasında benzeri görülmemiş bir  düşüşe yol açtı." denildi. CBP'nin işsizlik oranı tahmini bu yıl için yüzde 5,0 olurken, gelecek yıl yüzde 7,0'ye çıkacağı öngörüldü. Açıklamada, kamu maliyesinin ciddi şekilde etkilenecek olsa da  tehlike bölgesine girmeyeceğine işaret edildi. İkinci bir dalganın yaşanması durumunda ise gelecek yıl da  ekonomide bir daralma olabileceği, işsizlik oranının yüzde 10'a çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

İsviçre'de de hükümet 2020'de ekonominin yüzde 6,2 daralmasını bekliyor. İsviçe hükümeti, 2020 yılı için ekonomide daralma tahminini Nisan ayında  ortaya konan yüzde 6,7'den yüzde 6,2 seviyesine indirdi.

Bu tahmin gerçekleştiği takdirde, İsviçre ekonomisinde 1975'den bu yana gördüğü en büyük daralma olacak.

Yapılan açıklamada, 2021 yılında ekonominin yüzde 4,9 büyümesinin  beklendiği de ifade edildi. Nisan ayında açıklanan tahminlerde 2021'de  büyümenin yüzde 5,2 olacağı öngörülmüştü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.