Hong Kong ABD'de kote Çinli şirketleri bekliyor

Hong Kong ABD'de kote Çinli şirketleri bekliyor

ABD borsalarına kote Çinli şirketlerin rotalarını Hong Kong Borsası'na çevirmeleri bekleniyor

A+A-

Çin'in Hong Kong için çıkardığı yeni ulusal güvenlik yasası sonrası ABD'de Çinli şirketlere yönelik artan siyasi baskıya işaret eden Hong Kong Borsası (HKEX) Baykanı Charles Li, ABD borsalarına kote Çinli  şirketlerin bu yıl rotalarını Hong Kong Borsası'na çevireceklerini  öngördüklerini söyledi.

Charles Li yaptığı açıklamada, "Bu yıl, halka arzlar açısından  bizim için büyük bir yıl olacak. Hem Çin'den büyük halka arzlar  gelmesini, ancak daha önemlisi ABD'deki Çin şirketlerinin Hong Kong'a  dönmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Çinli şirketlerin, Hong Kong Borsası'na kote olmanın şartlarının  daha sıkı olması nedeniyle, bugüne kadar şartların daha gevşek olduğu ABD borsalarını tercih ettiklerini belirten Li, "Biz, Hong Kong Borsası'na  kote alma şartlarına uygun olmayan şirketleri istemiyoruz. Ancak hepimizin adlarını bildiği büyük şirketler, teknoloji şirketleri, Hong Kong'a kote  olmak için nitelikleri sahipler" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.