Hong Kong'tan döviz kontrolü açıklaması

Hong Kong'tan döviz kontrolü açıklaması

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Finans Sekreteri Paul Chan Hong Kong'un döviz kontrolü uygulamayacağını söyledi

A+A-

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Finans Sekreteri Paul Chan, temmuz sonu itibarıyla Hong Kong’un döviz rezervinin 430 milyar ABD Doları’nı, mali rezervlerin ise 1 trilyon 140 milyar Hong Kong Doları’nı aştığını söyledi. Bölgenin sermaye yeterlilik oranı yüzde 20 iken, batık kredi oranı da yalnızca yüzde 0,56 seviyesinde kaldı. 

Maske yasağıyla başlayan protestoların Hong Kong’un mali yapısını etkilemeyeceğini belirten Chan, “Hong Kong’un finansal istikrarını korumak için gereken kararlılık, kapasite ve kaynaklara sahibiz” dedi.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Finans Sekreteri Paul Chan döviz kontrolü uygulamayacaklarını ve Hong Kong yönetiminin finansal istikrarı koruma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Chan, maske yasağıyla ilgili endişelere yanıt olarak dün yayımlanan makalesinde, Hong Kong Doları (HKD) ile işlemlerin ve sermaye akımının serbestliğinin Hong Kong Temel Yasası çerçevesinde güvence altına alındığını kaydetti. Hong Kong yönetimi, şiddetin önünü kesmek amacıyla Olağanüstü Durum Düzenlemeleri Yönetmeliği kapsamında Yüz Kapatma Yasası’nı dün yürürlüğe koydu. Chan, yeni yasanın sermaye akışını kısıtlamayacağını ifade etti. 

“Hong Kong’un finansal istikrarını korumak için gereken kararlılık, kapasite ve kaynaklara sahibiz” diyen Chan, son birkaç ayda toplumsal düzenin bozulmasına karşın bankacılık sistemi ve finansal piyasaların iyi seyrettiğine dikkat çekti. 

Makalede verilen bilgilere göre, temmuz sonu itibarıyla Hong Kong’un döviz rezervleri 430 milyar ABD Doları’nı, mali rezervler ise 1 trilyon 140 milyar Hong Kong Doları’nı aştı. Sermaye yeterlilik oranı yüzde 20 iken, batık kredi oranı yalnızca yüzde 0,56 seviyesinde kaldı. 

Chan, borsa ve döviz piyasasındaki kısa vadeli satışlar dâhil tüm hareketleri gözlemlediklerini ve finansal güvenliği koruma konusunda tetikte olmaya devam edeceklerini de dile getirdi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.