HP enflasyona yenildi, düşen PC satışları gelirlerini sarstı

HP enflasyona yenildi, düşen PC satışları gelirlerini sarstı

HP, küresel piyasalarda seyreden yüksek enflasyon ile birlikte PC talebini azalması sonrası gelir tahminlerini ıskaladı.

A+A-

HP, enflasyondan etkilenen müşterilerin şirketin kişisel bilgisayarlarına daha az harcama yapması nedeniyle Salı günü Wall Street'in ikinci çeyrek gelir hedeflerini kaçırdı ve hisselerini genişletilmiş işlemlerde yaklaşık %3 düşürdü.

HP, Lenovo ve Dell Technologies gibi şirketler, evden çalışma eğilimlerinin dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik cihazların satışlarını artırdığı pandemi sırasında talebin zirvelere ulaştığını gördü.

Araştırma şirketi IDC'nin verilerine göre, küresel PC sevkiyatları Ocak-Mart döneminde yaklaşık %30 azalarak pandemi öncesindeki seviyelerin altına geriledi.

HP'nin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarına ev sahipliği yapan Kişisel Sistemler segmentinin satışları raporlanan çeyrekte %29 düşerken, şirketin baskı segmenti %5'lik bir düşüş kaydetti.

HP, ikinci yarı gelirinin ilk yarıdan daha yüksek olmasını beklediğini, ancak yıl bazında karşılaştırmanın yine de negatif olacağını söyledi.

CEO Enrique Lores Reuters'a verdiği bir röportajda, "Talep açısından bakıldığında, özellikle tüketici tarafında, ikinci yarı daha güçlü" dedi.

Bilgisayar üreticisi daha önce 3,20 ila 3,60 dolar arasında tahmin ettiği yıllık düzeltilmiş kârını şimdi hisse başına 3,30 ila 3,50 dolar arasında bekliyor.

Bu çeyrekte düzenlenen bir iş ortağı etkinliğinde yapay zeka odaklı fırsatlardan bahsedildiğini söyleyen Lores, şirketin önümüzdeki yıllarda PC'lerin yenilenmesini sağlayacak yeni PC mimarileri oluşturmak için önemli yazılım ve silikon iş ortaklarıyla birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaliforniya merkezli HP'nin ikinci çeyrek geliri 12,91 milyar dolar oldu. Refinitiv verilerine göre analistler 13,07 milyar dolar bekliyorlardı.

Düzeltilmiş bazda HP, 76 sentlik beklentilere kıyasla hisse başına 80 sent kazandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler