HSBC blockchain teknolojisi ile ilk ticari işlemi yaptı

HSBC blockchain teknolojisi ile ilk ticari işlemi yaptı

HSBC, içerisinde blockchain teknolojisinin kullanıldığı dünyanın ilk ticari olarak geçerli finansal işlemini gerçekleştirdi.

A+A-

HSBC, içerisinde blockchain teknolojisinin kullanıldığı dünyanın ilk ticari olarak geçerli finansal işlemini gerçekleştirdi. Bankanın bu hamlesi, 9 trilyon dolar değerindeki ticaret piyasasında teknolojinin benimsenmesinin önünü açtı. 

Birleşik Krallık merkezli banka tarafından yapılan açıklamada, yapılan işlemde, ABD'li gıda ve tarım grubu Cargill için bir kredi mektubunun işlendiği kaydedildi ve işlemin, blockchain platformunun sektörde ticari olarak benimsenmeye hazır olduğunu gösterdiği belirtildi.  

Bitcoin gibi kripto paraların temelini oluşturan blockchain teknolojisinin, işlem yapmak için gereken çok sayıda evrağı ve işleme süresini azaltarak finans sektöründe büyük bir değişim yaratması bekleniyor. Financial Times

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.