HSBC: Dolar yeniden yükselişe geçebilir

HSBC: Dolar yeniden yükselişe geçebilir

HSBC: Türk Lirası'nda uzun pozisyon için fırsat penceresi kapandı, USD-TRY'de yön yukarı dönebilir

A+A-

HSBC, Türk Lirası'nda uzun pozisyon almak için Haziran ayında ortaya çıkan fırsat penceresinin şu anda kapandığını bildirdi. 

"Bizim görüşümüze göre, Türk Lirası için kış biraz erken geldi ve uzun pozisyonda olma fırsat penceresi şu anda kapandı" değerlendirmesini yapan HSBC, buna neden olarak Türk Lirası'nda yukarı yönlü pozisyon almanın arkasındaki 3 temel faktörün şu anda negatife dönmekte olmalarını gösterdi. 

Reel faiz oranlarının bugüne kadar görülmemiş zirvelere yükselişin ardından düşmeye başladıklarını, reel faizlerin dinamiklerinin değiştiğini belirten HSBC, enflasyonun 4'ncü çeyrekte yeniden hızlanması ve TCMB'nin gösterge faizleri daha da indirmesine bağlı olarak Türk Lirasıüzerinde baskı oluşacağını öngördü. HSBC, "Reel faizlerin sıfın bandına doğru düşmesi muhtemel. Bu, USD-TRY paritesinde güçlü bir artış için katalizör olabilir" değerlendirmesini yaptı. 

HSBC, yüksek enflasyon ortamında TL mevduatlarda faiz oranlarında düşüşün ve 4'ncü çeyreğin yurt dışı kredi ödemeleri açısından yüklü olmasının ABD Doları için talebi artırabileceğine de dikkat çekti.

HSBC bu değerlendirmeler ışığında USD/TRY'nin uzun süredir devam ettirdikleri 6,50 2019 sonu hedefine doğru seyredebileceğini öngördüklerini de vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.