HSBC Türkiye'ye 3 talip daha

HSBC Türkiye'ye 3 talip daha

HSBC Türkiye'ye Tekstilbank'ı alarak Türkiye'ye pazarına giren Çinli ICBC'nin dışında ING Group, Qatar National Bank ve Arab Banking Corporation da talip

A+A-

HSBC Türkiye'ye Tekstilbank'ı alarak Türkiye'ye pazarına giren Çinli ICBC'nin dışında 3 yabancı grubun daha talip olduğu ileri sürüldü.

Türkiye dahil dört ülkedeki sorunlu operasyonları konusunda adım atmak isteyen HSBC'nin Türkiye birimi ile ilgilenen bankalar arasında Hollanda merkezli ING Group, Katar merkezli Qatar National Bank ve Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) yer alıyor.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver Şubat sonunda yaptığı açıklamada, bankanın Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanıdığını aksi takdirde daha sert önlemler alacaklarını açıklamıştı.

Konu hakkında dört kaynağın verdiği bilgiye göre, ING ve Qatar National Bank, HSBC Türkiye'nin tamamını almakla ilgileniyor. İki kaynak da ABC'nin banka ile ilgilendiğini söyledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.