HSBC Türkiye'ye bir talip daha

HSBC Türkiye'ye bir talip daha

Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerini küçültmeyi hedefleyen HSBC için Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı bir bankanın da talip olduğu ortaya çıktı

A+A-

Türkiye’deki bankacılık faaliyetlerini satmak isteyen HSBC Türkiye’ye Singapurlu PhillipCapital’in de talip olduğu öğrenildi.

Fortune Türkiye'nin haberine göre, HSBC’nin diğer talipleri arasında Fibabank, ING Bank, Tekstilbank’ı satın alan Çinli ICBC’nin de ilgilendiği iddia edilmişti.

1975 yılında Singapur’da kurulan PhillipCapital’in ABD, Avustralya, Çin, Dubai, Endonezya, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, Japonya, Kamboçya, Malezya, Sri Lanka, Tayland ve Türkiye’de faaliyetleri bulunuyor. Grup, 2012 yılında Hak Menkul Değerleri satın alarak Türkiye’ye giriş yapmıştı.

Birçok ülkede bankacılık, yatırım ve sigorta şirketleriyle faaliyet gösteren PhillipCapital’in HSBC ile Türkiye’de bankacılık faaliyetlerinde de aktif olmak istediği ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.