HSBC'den beklenen açıklama geldi

HSBC'den beklenen açıklama geldi

HSBC Türkiye ve Brezilya'daki varlıklarını satacağını açıkladı

A+A-

HSBC tarafından Hong Kong Borsası'na yapılan bilidirimde bankanın varlık tabanının 290 milyar dolar küçültüleceği ve Brezilya ve Türkiye'deki varlıkların satılarak, yatırım bankacılığı faaliyetlerinin daraltılacağı ifade edildi.


Banka'nın bu faaliyetlerle maliyetlerini düşürmeyi ve performansını güçlendirmeyi hedeflediği dile getirildi. HSBC ayrıca hisse senedi getirisi beklentisini 2017 yılına kadar yüzde 10 olarak belirledi. Bir önceki hedef yüzde 12 ila 15 aralığı seviyesindeydi.

Banka ayrıca Asya'daki yatırımlarını artırmayı planladığını ve maliyetlerini 2017 yılına kadar yıllık 4,5 ila 5 milyar dolar aşağı çekeceğini bildirdi.

HSBC tarafından yapılan açıklamada bankanın küresel düzeyde 20 bin çalışaının işten çıkaracağını ve işten çıkarma planının maliyetleri düşürme ve işleri sadeleştirme planının bir parçası olduğu ifade edildi.

İşten çıkarılacak personel küresel düzeydeki 266 bin çalışanın yüzde 7'sine karşılık geliyor ve işten çıkarılacak olanların 8
bini İngiltere'de bulunuyor.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.