HSBC’nin ilk çeyrekte vergi öncesi karı düştü

HSBC’nin ilk çeyrekte vergi öncesi karı düştü

İngiltere’nin en büyük bankası HSBC’nin bu yılın ilk çeyreğindeki vergilendirme öncesi karı yüzde 19 azalarak 5 milyar dolara geriledi.

A+A-

HSBC’den yapılan açıklamada bankanın bu yılın ilk çeyreğinde vergilendirme öncesi karınının 1,1 milyar ABD doları azalarak 5 milyar dolara gerilediği kaydedildi.        
         
Bankanın vergilendirme öncesi düzenlenmiş ilk çeyrek karının (adjusted pre-tax profit) ise 5,3 milyar dolar olan beklentinin üzerine çıkarak 5,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.        

         
Bankanın açıklamasında ilk çeyrek gelirlerinin 12,57 milyar dolardan  12,84 milyar dolara yükseldiği belirtildi.        
         
Bilançoya ilişkin değerlendirmede bulunan HSBC’nin Üst Yöneticisi Stuart Gulliver bu yılın ilk çeyreğine ilişkin verilerin olumlu olduğunu söyledi.        
         
Gulliver, 2015 yılında bankanın düşük gelirli varlıkları elden çıkarmayı da içeren stratejik yapılanmasını bu yıl da uygulamaya devam edeceğini belirterek, “ Maliyetlerin azaltılması yönündeki programımız devam ediyor. Asya’ya olan dönüşümüz sürmekte. Orada müşterilerimizi, konut kredilerimiz ve ticari kredilerimizi artırdık. Kuzey Amerika’daki üç operasyonumuz da vergi öncesi karlarda önemli artış sağladı.” ifadelerini kullandı.      


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.