Huawei, ABD hükümetine karşı dava açtı

Huawei, ABD hükümetine karşı dava açtı

Huawei Technologies, ABD hükümetini uyguladığı yaptırımların anayasaya aykırı olduğu iddiası ile dava ettiğini doğruladı

A+A-

Çinli telekomunikasyon ekipmanları üreticisi Huawei Technologies, ABD hükümetini uyguladığı yaptırımların anayasaya aykırı olduğu iddiası ile dava ettiğini doğruladı. 

Huawei, ABD'nin Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası Bölüm 889 kapsamında ekipmanlarının satın alınmasını yasaklamasının anayasaya aykırı olduğu iddiası ile Teksas'ta federal mahkemeye başvurdu. 

Huawei yöneticisi Guo Ping yaptığı açıklamada, "ABD Kongresi Huawei ürünlerine sınırlamaları destekleyecek herhangi bir kanıt bulmayı defalarca başaramadı. Bu davayı başvurulacak son çare olarak açtık. Uygulanan yasa kanunsuz ve ayrıca Huawei'ye adil rekabetten alıkoymak Amerikalı tüketicilere zarar veriyor. Verilecek kararın Huawei ve Amerikan halkının yararına olacağına güveniyoruz" diye konuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.