Huawei Türkiye yatırımlarını artırıyor

Huawei Türkiye yatırımlarını artırıyor

Huawei Technologies Türkiye'de 2016'da en az 20 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı hedefliyor

A+A-

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanları üreticilerinden biri olan Huawei Technologies Türkiye'de 2016'da en az 20 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı hedefliyor.

Huawei Technologies'in Türkiye Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş Reuters'a yaptığı açıklamalarda bugüne kadar Türkiye'de 100 milyon dolar tutarında Ar-Ge yatırımı yaptıklarını belirterek, "Geçen yıl 20 milyon dolar olmak üzere 6 yılda Türkiye'de yaptığımız Ar-ge yatırımları 100 milyon dolara ulaştı. 2016'da 2015'in de üzerinde bir Ar-ge yatırımı hedefliyoruz" dedi.

Huawei başta Çin'de 4G ye geçişin desteklediği gelir artışı olmak üzere 2015'te gelirlerini yüzde 37 artışla 60 milyar doların üzerine taşıdı ve 2016 yılında 75 milyar dolara taşımayı hedeflediğini açıkladı.

Yokuş'un verdiği bilgiye göre, Huawei'nin son on yılda dünya genelinde gerçekleştirdiği toplam Ar-Ge yatırımı 19 milyar dolar Türkiye'deki Ar-Ge Merkezi ise her yıl yaklaşık 20 milyon dolarlık ek yatırımla yoluna devam etmesi bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.