Huawei'den 75 milyar dolarlık destek haberine yalanlama

Huawei'den 75 milyar dolarlık destek haberine yalanlama

Huawei yönetiminden yapılan açıklamada, WSJ'nin, "Çin hükümetinden 75 milyar dolarlık destek" haberini yalanladı

A+A-

Çinli teknoloji devi Huawei, global büyümesini gerçekleştirmek için Çin hükümetinden 2000 yılından bu yana kredi, sübvansiyon, garanti ve bağış olarak 75 milyar dolar destekleme aldığı yönünde Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin yaptığı haberi yalanladı.
Huawei yönetiminin Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, "WSJ, yanlış bilgi ile Huawei hakkında doğru olmayan şeyler yayınladı. Huawei'nin araştırma ve geliştirmeye 30 yıldır yaptığı yatırımları görmezden geldi" ifadelerini kullandı.

Global başarısının temelinde araştırma ve geliştirmenin yattığını belirten ve son 30 yılda yıllık gelirinin yüzde 10-15'ini yeni teknoloji ve ürün geliştirmeye harcadığını belirten Huawei, WSJ'ye karşı yasal
haklarını kullanmayı saklı tuttuğunu da vurguladı.
WSJ, Huawei'nin Çin hükümetinden 46 milyar dolar kredi desteği ve 1,6 milyar dolar bağış aldığını, ayrıca 2008-2018 döneminde Şirket'e 25 milyar dolara varan vergi avantası sağlandığını öne sürmüştü.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.