Huawei’den ABD’ye karşı yeni hamle

Huawei’den ABD’ye karşı yeni hamle

ABD yaptırımları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşayan Huawei, yaptırımları aşmak için kendi telefonlarını ortak şirketlere lisanslamayı planlıyor. Huawei, telefon lisanslarını satarak ABD tarafından yasaklanan parçaları tedarik etmeyi düşüyor.

A+A-

ABD başkanı Joe Biden'ın, Huawei ve ZTE firmalarının yeni lisans almalarını önleyecek Güvenli Ekipman Yasası'nıimzalaması ile beraber baskılar artarken, Huawei'in yaptırımları aşmak ve ABD teknolojilerini elde etmek için farklı şirketler ile birlikte çalışmayı planladığı ortaya çıktı.

Huawei tedarikte zorlanıyor

Akıllı telefonlar için gerekli temel malzemelerin tedariğinde zorlanan Huawei, yeni paylaşılan bir Bloomberg raporuna göre akıllı telefon tasarımlarını PTAC ve TD Tech şirketlerine lisanslamayı planlıyor. Bu şirketler arasından PTAC, Huawei'in Nova serisi akıllı telefonlarını Xnova olarak kurumsal müşterilere sunması ile tanınıyor.

Telefon lisanslarını satarak ABD tarafından yasaklanan parçaları tedarik etmeyi düşünen şirket, diğer ortakların Huawei telefonlarını kendi markası altında satmalarına imkan tanıyabilir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler