Huawei'den ABD'ye rağmen İngiltere'ye dev tesis

Huawei'den ABD'ye rağmen İngiltere'ye dev tesis

Huawei'nin Cambridge yakınında bir çip tesisi açacağı belirtiliyor

A+A-

Financial Times'ın haberine göre, Huawei'nin Cambridge dışında, Birleşik Krallık silikon çip endüstrisinin kalbinde, 400 kişi çalıştıracak bir çip araştırma ve geliştirme merkezi açması bekleniyor.  

Cambridge'in 7 mil uzaklığındaki Sawston köyünde bulunan tesis, geniş bant şebeke çipleri araştırma ve geliştirmesi için kuruldu. Tesisin 2021'de çalışmaya başlaması ve açıldıktan sonra 400 kişilik istihdam yaratması öngörülüyor.

Londra'da yerleşik gazete yazısında, Huawei'nin Cambridge'de çip imalatına başlamasının bölgenin yarı iletken konusundaki yetenekleri arasında çok ciddi bir rekabeti de tetikleyeceğini belirtiyor.

Söz konusu haberler, ilgili şirket tarafından henüz doğrulanmış değil. Ancak şirketin kurucusu Ren Zhengfei, bu yıl Şubat ayında BBC ile yaptığı bir röportajda konuyu açarak, firmasının Cambridge yöresinde geniş bir arazi satın aldıktan sonra, Britanya'da bir optik çip üretim tesisi açacağından bahsetmişti. Böylece, optik çipleri Batı ülkelerinin piyasasında satmak için onları Çin'de imal edip sonra ihraç etmek zorunda kalmayacaklardı.  

Huawei, dünyada optik çip konusunda lider olmak istemekte olup Birleşik Krallık'ta da yatırım yapmaya kararlı. Ren, şirketinin optik çiplerini Birleşik Krallık Hükümeti'nin gözetimi altında üreteceğini ve diğer Batı ülkelerine satacağını da ekledi. 

Öte yandan Çin, Batılı ülkeleri, dış baskılara direnmeye ve Huawei'yi 5G iletişim şebekesini kurma işine Huawei'yi katıp katmama hususundan bağımsız olarak doğru kararlar almaya çağırdı. 

Bu alanda Çin'in Birleşik Krallık Büyükelçisi Liu Xiaoming, geçen ay Sunday Telegraph gazetesinde kendi imzasıyla yayımladığı makalede görüş ve yorumlarını açıklamıştı. 

Büyükelçi yazısına, "Huawei'nin güvenilirliğe ilişkin yıllara dayalı çok iyi bir geçmiş performansı oluşturduğunu" da eklemişti.   

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.