Huawei'nin İngiltere'de 5G zaferi

Huawei'nin İngiltere'de 5G zaferi

İngiltere'de telekom operatörü nüfusun yoğun olduğu bazı bölgelerde 5G hizmetini başlattı.

A+A-

İngiltere'de telekom operatörü nüfusun yoğun olduğu bazı bölgelerde 5G hizmetini başlattı. ABD yaptırımları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Huawei sistemin bir parçası olmaktan memnun oludğunu açıkladı

İngiltere'nin telekom operatörü EE şirketi, Londra, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Birmingham ve Manchester gibi yoğun nüfuslu kentlerde 5G hizmetlerini devreye soktu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bağlantılarda istikrarı korumak için 5G hizmeti kullanıcıları aynı zamanda 4G ağına da erişebilecek. 

Şimdilik 5G tüm alanları kapsamayacak.

Bazı kullanıcılar 5G cep telefonunda saniyede 1 gigabit yüksek aktarım hızını deneyebilecek.

BBC aynı gün 5G ile canlı yayın gerçekleştirdi.

Huawei şirketi, tüm bu çalışmalarda işbirliği ortağı olmaktan memnuniyet duyduğunu açıkladı. Huawei, EE şirketinin İngiltere'nin 5G ağ inşasını yürütmesini, daha hızlı ve güvenilir mobil bağlantı sağlamasını desteklediklerini 
ifade etti.

İngiltere, 2027 yılına kadar ülkenin büyük kısmında 5G'nin kullanılmasını hedefliyor. Bunun yanı sıra İngiltere insansız araç ve teletıp sistemi gibi alanlarda da 5G'nin kullanılmasını yaygınlaştıracak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.